Om du är född på 80-90-talet så har du säkerligen vuxit upp med att titta på tecknat på Cartoon Network. Cartoon Network är en amerikansk kanal för barn, som även letat sig till Sverige. Än idag finns kanalen kvar och skänker underhållning till barn världen över. Sanningen är att den har blivit så omtyckt att de till och med har en egen hemsida för spel.

På Cartoon Network hittar du spel med inspiration från de program som kanalen visar. Det betyder att dina barn kommer att kunna spela spel med alla sina favoritkaraktärer. Med i samlingen finns bland annat spel med Ben 10, Teen Titans, Barnens lägerö, Apple & Onion, Drakryttarna, Powerpuffpinglorna och många fler.

Kostnadsfritt

Till skillnad från alla de appar som kostar multum så är Cartoon Networks hemsida helt kostnadsfri att använda sig av. Alla spel som erbjuds är gratis och det enda du behöver göra är att klicka på spelet som önskas spela. Om spelen riktar sig till lite större barn kan det vara bra om du först sitter med för att säkerställa att det är lämpligt för just ditt barns ålder samt för att hjälpa med inställningar eller annat.

Naturligtvis är även Cartoon Networks app gratis att använda och gratis att ladda ner. Den fungerar på alla moderna enheter såsom iOS och Android. Det betyder att dina barn kommer att kunna spela och underhålla sig på den där långa bilresan som ni ska göra och du kan i lugn och ro styra bilen i rätt riktning.

Inga programsändningar

Hos Cartoon Network kan man inte titta på de program som vanligtvis visas på kanalen på tv. Det är alltså enbart spel som man kommer att kunna sysselsätta sig med. Visserligen kan man också delta i olika tävlingar för att vinna fina priser, t.ex. kan man idag vara med och tävla om ett riktigt häftigt paket från karaktärerna Victor & Valentino. Tävlingsreglerna är enkla, men vårdnadshavare måste alltid godkänna att barnen är med och deltar. Cartoon Network vill säkerställa att allt sker på en så trygg och säker nivå som möjligt.

Vill du titta på programmen så är det alltså inte till hemsidan du ska vända dig. Hör dig för med din leverantör av kanaler och välj sedan att ha med Cartoon Network i ditt utbud.