Det är inte bara små barn som tycker att sällskapsspel är väldigt roliga. Även äldre barn kan tycka att det är riktigt kul att utmana de andra familjemedlemmarna och Nummer Ninja är ett underhållande, givande och lärande spel på en och samma gång. Det här är ett spel för de barn som gillar, eller behöver träna på, matematik. Den rekommenderade åldern är mellan 7-12 år och för 2-4 deltagare.

Så går det till: Nummer Ninja går ut på att deltagarna ska försöka lösa ett flertal matematiska uppdrag för att kunna ta sig närmare sitt slutmål. Hela målet med spelet är att man ska försöka befria en gyllene drake. För att lyckas med detta måste man svara rätt på frågorna och samtidigt se till att sätta sina motspelare i fotbojor. Spelet bjuder inte bara på en hel del underhållning, utan det blir även roligt att lära sig matte, speciellt för den som tycker att det är lite svårt med siffror och räkning.

Ett stort plus är att Nummer Ninja kan spelas på två olika nivåer. En nivå är lite enklare, vilket gör att även mindre barn kan vara med. Även om spelet riktar sig till barn så är det bra även för vuxna att fräscha upp sina kunskaper lite.