Gillar du att samlas tillsammans med vänner eller familj och underhålla er med härliga sällskapsspel? Bra! Då ska du checka in den här listan. Här nedan har vi samlat de absolut roligaste och bästa sällskapsspelen som fungerar lika bra på en regnig söndag som på partykvällen med vännerna. De flesta spelen är anpassade till lite äldre barn. Är du intresserad av ett spel som alla i familjen kan delta i så kommer vi även att lista populära och omtyckta Monopol.

MIG 0-100: Det här är ett underhållande och roligt kunskapsspel som både vuxna och ungdomar kan vara med i. Spelet lämpar sig bäst för mellan 2-6 spelare och från 14 år och uppåt, just för att det ska bli lika roligt för alla. Speltiden kan vara allt från 15 minuter och upp till 30. MIG 0-100 går ut på att besvara frågor där svaren alltid är en siffra mellan 0 till 100. Den som gissar närmast det rätta svaret vinner.

You crash the game: Älskar du hockey, NHL och allt vad det innebär? Då är det här spelet för dig. I You crash the game kommer ni att kunna besvara över 660 olika frågor om just hockey. Spelet tar cirka 30-40 minuter att ta sig igenom, beroende på hur snabba ni är, och lämpar sig för 2-5 spelare åt gången. Eftersom vissa frågor kan vara lite kluriga rekommenderas spelet från 14 års ålder och uppåt. Det enda som ni behöver för att kunna spela är ett litet protokoll och en färgtärning.

Politiskt inkorrekt: Obs! Det här spelet är ett vuxenspel och därmed också anpassat till vuxna. Det gör det utmärkt att ta fram på middagen med vänner eller på partykvällen som behöver livas upp. Ni kan spela upp till hela 12 personer och har underhållning i cirka 30-60 minuter. Politiskt inkorrekt är ett roligt kortspel där du har möjlighet att dra skämt om precis allt som är förbjudet att skämta om.

Monopol: Monopol är en riktig klassiker som vem som helst kan vara med och spela. Spelar man med mindre barn kan Monopol junior vara roligare att använda sig av. Här spelar man om vem som kan köpa upp mest mark, hotell och tivoli. I spelet använder man sig av en spelplan och låtsaspengar för att göra det hela lite roligare. Monopol junior lämpar sig för barn från 5 år och uppåt och för 2-4 spelare.

Inte för en miljon: Inte för en miljon är ett sällskapsspel för 15 års ålder och uppåt. Spelet går ut på att deltagarna får läsa upp frågor, t.ex. “Hur mycket pengar ska du ha för att äta rå fisk?”. Nu är det dags för de andra deltagarna att försöka gissa vilket belopp som deltagaren som är tillfrågad skulle kräva. Den som kommer närmast vinner.