Letar du efter ett spel som alla i familjen kan ta del av och som dessutom lockar fram barnet i dig? Då kanske du vill titta närmare på Bamse Aktivitetsspel. Spelet lämpar sig för barn mellan 2 till 4 år och är klart på cirka 15 minuter, vilket är väldigt lagom för ett barnspel.

Spelet går ut på att man ska försöka vinna så många brickor som möjligt till sin aktivitetsmätare. Alla deltagare har en egen mätare och det gäller att försöka få ihop fyra karaktärer från Bamse så fort som möjligt. För att vinna brickorna måste man göra olika typer av ljud eller rörelser. Spelet är enkelt, roligt och kan nästan liknas med charader.

Har du barn som inte kan sitta still och spela vid matbordet? Ingen fara! Här får ni gå som elefanter, krypa fram som en smygande katt eller varför inte vara orm och slingra sig på golvet. Ett stort plus är att till och med mycket små barn kan klara av uppdragen som delas ut. Har man otur kan Vargen komma på besök. Han stjäl spelbrickor och får spelet att “hålla längre”.