Sällskapsspel är något som passar alla. En del spelar det när man har familjen på besök, medan andra spelar det när man har gäster. Hur som helst så är det något som uppskattas av de flesta med ett intresse för att umgås med folk. Det finns dock en mängd olika typer av spel som passar olika åldrar och intressen. Många yngre personer är mer intresserade av e-sport vilket kan läsas om på https://gameloot.se/, men det finns också sällskapsspel som kan intressera dem som är i yngre åldrar. Således kommer denna artikel gå igenom de mest populära spelen.

Monopol

Ett av de allra vanligaste och mest populära sällskapsspelen är Monopol. Detta är ett spel varpå flera personer kan delta och det går ut på att man styr sin pjäs över en spelplan. Var man går med sin spelpjäs beror på vilket nummer som man slår på tärningen. I sin tur är spelplanen uppbyggd efter kända gator i Stockholm, exempelvis Adelgatan. Därefter kan spelaren som landar på gatan köpa hus eller lägenheter på gatan. Den som till slut äger flest gator vinner spelet då hen också har mest pengar.

Kortspel

Ett annat mycket känt sällskapsspel är de olika kortspelen som finns. Det kan exempelvis handla om skitgubbe, poker eller finns i sjön. De är spel som varit populära under mycket lång tid och det finns så otroligt många varianter inom kortspel. Det bästa med kortspel är också att man kan spela detta ensam i form av att lägga patiens. Dock så är kortspel roligare med andra och man kan inkludera hela familjen i spelandet. Det finns en gräns över hur många som kan vara med i skitgubbe då det endast finns 52 kort i en kortlek.