Det finns nog inte många sällskapsspel som varit källa till lika stor mängd familjebråk som Monopol. Ett i grunden brutalt sällskapsspel som handlar om kapitalismens mest skoningslösa dimensioner. Som de flesta förstås känner till går spelet ut på att köpa tomter som sedan bebyggs med hus och till slut hotell. Varje gång någon motspelare hamnar på den specifika tomten får du rätt att ta ut en summa pengar som hyra. Spelgången blandas upp med olika typer av händelsekort.

Om du är en tävlingsinriktad spelare som spelat Monopol har du säkert en och annan gång funnit dig själv med att önska att det fanns något sätt att låna pengar i spelet till låg ränta. I verkligheten finns dock sådana möjligheter. Capcito är en svensk företagsbank som gjort det enkelt att få företagslån till fördelaktiga villkor. Hos dem kan du enkelt ansöka om företagskredit som fungerar som en extra buffert när ditt företag behöver göra snabba investeringar eller betala av andra kostnader.

Monopol är ett minst sagt klassiskt spel. Det märks inte minst på att många av spelpjäserna blivit smått ikoniska. De flesta skulle nog kunna placera ifrån vilket spel pjäser som den höga hatten eller bilen kommer. Den äldre herre som fungerar som spelets logotyp har också han använts i ett flertal olika sammanhang som en slags symbol för bank- och finansvärlden.