Internet har givit oss möjlighet att studera, jobba, hitta recept eller shoppa hemifrån, men det är också en källa till mycket underhållning och även lärande. På internet kan barn i alla möjliga åldrar hitta passande spel och det bästa är att majoriteten är helt kostnadsfria.

Det är inte helt ovanligt att spelsajter för barn erbjuder många olika typer av kategorier. Vissa kan rikta sig till äldre ungdomar eller till och med vuxna. Av denna anledning är det viktigt att du som förälder sitter med ditt barn för att säkerställa att sidan är trygg att använda sig av. Är du rädd för att ditt barn ska hamna på spel som är väldigt olämpliga för barnets ålder kan du säkerställa det genom att låsa vissa sidor.

Barnkanalen

Barnkanalen har genom SVT en alldeles egen app som är utmärkt att använda sig av och som dessutom är helt säker. Här finns spel för de allra minsta och upp till cirka 8-9 års ålder. De äldre barnen kan följa med Daidalos in i labyrinten och de mindre kan upptäcka Bolibompadrakens värld. För att kunna spela de olika spelen gäller det att du har Flash installerat på datorn. Använder du dig av mobiltelefonen så är det bäst att ladda ner appen istället. I appen är alla spel redan mobilanpassade.

Till skillnad från många andra spelsajter för barn så talar alla svenska på Barnkanalens hemsida. Det betyder att du som förälder inte behöver sitta med och förklara eller översätta spelen. Dock är det aldrig bra med för mycket skärmtid. Försök att begränsa användandet av spel på nätet och uppmuntra till annan typ av lek.